Afdichten doorvoer kabels


Het gas- en waterdicht afdichten van doorvoeringen waar een of meer kabels doorheen komen, is een vak apart. Deze doorvoeringen zitten vaak op moeilijk bereikbare plaatsen en worden tijdens de bouw afgedicht.Meestal is rubber afdichting geen optie, dus is de speciale pasta die wij mogen gebruiken een uitkomst en waterdicht Als dit niet goed gebeurt, kan later water en gas het gebouw of huis binnendringen. Bij water brengt dit schade mee, met gas is dit zelfs levensgevaarlijk. Veel bedrijven dichten deze kabeldoorvoeringen met rubber af. Hartog Afdichtingssystemen gebruikt hiervoor een speciale pasta. Slechts weinig bedrijven in Nederland mogen deze pasta gebruiken.


Pasta een uitkomst
Als één kabel precies midden door het uitgespaarde gat loopt, kan een rubberafdichting goed werken. In de praktijk gaan vaak meer kabels tegelijk door de doorvoering. Dan is het lastiger om het gat honderd procent af te dichten met rubber. In deze moeilijke situaties is de pasta een uitkomst. Hartog Afdichtingssystemen kiest altijd voor de pasta. Gewoon, omdat dit het beste werkt!


Zekerheid
Hartog Afdichtsystemen past deze methode toe in opdracht van gerenommeerde bedrijven op bijvoorbeeld grote bouwprojecten, bij de aanbouw van parkeergarages en kelders. Ook particulieren kiezen voor deze vaklui uit Spakenburg. Daarmee kiezen ze voor zekerheid. De zekerheid dat lekkages niet of niet meer optreden.